zondag 22 augustus 2010


Zondag 22 augustus - Yaro 7 weken
Remmelt moest vanmorgen voetballen en ik was van plan om met de hondjes een kijkje in Klijndijk te nemen .
Ik had ergens gelezen dat daar een honden-doe-dag was waar je je voor op kon geven maar dat had ik niet gedaan omdat ik gewoon even een kijkje wilde nemen en het me wel goed leek voor de socialisatie van Yaro .
Er was een show/keuring van ras en niet-rashonden , behendigheid , hondenrace , dierenarts aanwezig voor gratis check -up , gratis foto bij deelname .
Dus alleen maar even kijken was de bedoeling maar het liep heel anders .....
Meteen al werd ik heel enthousiast aangesproken "O , wat leuk , Markiesjes ", bleek dus dat degene die deze dag organiseerde zelf ook een markiesje heeft .
Na een poosje heel leuk gebabbelt te hebben vroeg ze of ik ook mee ging doen aan de keuring .
Nee , zei ik , ik ben hier alleen en het kan ook niet omdat ik puppie Yaro bij me heb .
Geen probleem joh , zei ze , wij passen met alle plezier op Yaro , het is zo leuk als je meedoet , dus heb ik Yara maar opgegeven voor de keuring .
Het was zo ontzettend leuk , Yaro was heerlijk vrij en vrolijk ( Yara natuurlijk ook ) en heeft alle maten en soorten honden gezien en alle leeftijden van pup tot senior .
De fotograaf heeft een prachtige foto gemaakt van Yara en Yaro samen , is hij niet geweldig !
We kregen een hele tas vol met allerlei hondenprodukten en Yara heeft de derde prijs in haar leeftijdscategorie gewonnen ( een zak hondenbrokjes ) .
Ze had een heel mooi keurverslag , de keurmeester nam voor elke hond heel veel tijd en het duurde dan ook heel erg lang , toen Yara gekeurd was en we dus nog heel lang in de ring moesten wachten tot de andere honden ook geweest waren heb ik snel Yaro opgehaald omdat Yara onrustig werd .
Bij de prijsuitreiking vertelde de keurmeester mij ook nog in woorden wat hij van Yara vond , een heel mooi markiesje met de juiste bone en schofthoogte , prachtige glanzende vacht en een heel goed karakter , vrolijk en vrij .
Zelfs Yaro werd nog even door hem opgetild en bekeken : prachtige donkere ogen die nog mooier zijn dan van de moeder , heel goed gebouwd , dit beloofd wat , een aanwinst voor het ras .
Nou dan ben je echt wel trots hoor !
We kregen zoveel complimentjes vandaag over het uiterlijk en karakter dat ik nu naast mijn schoenen loop haha .
Yara en Yaro hebben vandaag het ras Markiesje bij vele mensen het hart doen stelen .
Ik voel me ook zo blij dat Yaro vandaag zoveel positieve ervaringen heeft opgedaan , hij heeft genoten en Yara ook .
Gelukkig had ik een zakje puppiebrokjes meegenomen en kon hij in de reisbench zijn dutje doen want we waren pas om 4 uur weer thuis .
Het beloofde filmpje :
Het wil me niet lukken om een filmpje te plaatsen , 2 pogingen op verschillende manier , 4 uur uploaden en dan de melding dat het uploaden mislukt is , hier werd ik niet vrolijk van maar wel chagerijnig , ik snap er niks van .
Voor vandaag staak ik de poging maar probeer het morgen weer , ok ?

5 opmerkingen:

  1. Wat een mooie foto van moeder en zoon. Ik snap dat je bijna langs je schoenen gaat lopen, als ik het zo lees zit ik ook met een breede lach op mijn gezicht. Yara en Yari hebben een zoon om trots op te zijn. Maar je om het filmpje niet te druk. Mischien lukt het vandaag.

    Dikke knuffel van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ina, wat een prachtige foto zeg. En wat een geweldige dag hebben jullie gehad. Maar goed dat je gegaan bent, zo leuk. Enig om te lezen, zie het al weer helemaal voor me hoe je daar door vele bewonderd werd. Echt super leuk. Jammer dat het filmpje niet lukt, want daar zat ik stiekem toch wel op te wachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat enig zo en ik zou ook reuze trots op Yara zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik loop een beetje achter doordat ik met vakantie ben geweest. Wat een geweldige foto van moeder met zoon. En gefeliciteerd met het mooie keurverslag. Het is ook een mooie dame. En Yaro is ook een knapperd zeg.

    BeantwoordenVerwijderen